Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TERVEZD MEG A JÖVŐDET !

 

TISZTELT LÁTOGATÓ ! AZ INGATLAN JELENLEGI STÁTUSZA : MEGKÖTÖTT ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS . ENNEK ELLENÉRE NYUGODTAN NÉZZENEK KÖRÜL ITT A LAPUNKON MINÁLUNK !

atmentett-kepek---letoltesek--28-.jpg

Hogy mit is lehet ma kezdeni egy délalföldi kúriával  ? Neked  - aki nosztalgiából , romantikából , vagy " csak " azért , mert eleged lett a " civilizáció áldásaiból " vidéken képzeled megtalálni a Te Valódi Utadat - elmondom a magam fél évszázados tapasztalata és az eddigi érdeklődőkkel folytatott beszélgetések alapján , hogy jól gondolod . 
" Minden Szinten , szinte Mindent " , ami a Te és Családod Lelki Békéjéhez - másszóval - a Boldogságotokhoz szükséges .
 
atmentett-kepek---letoltesek--15-.jpg                                                                                                                                                                     
- Talán a családi gazdálkodással kezdem , ugyan ez a legfáradságosabb , de ettől várható az hogy megtanít bennünket egymás , a természet és - első - és végsősorban Isten megbecsülésére .

 

 
atmentett-kepek---letoltesek--37-.jpg
tanya-117.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a közel húsz hektáros terület , közepén a kúriával feltétlenül eltart egy többtagú családot . Természetesen azt feltételezve , , hogy mindenki , még a legkisebb gyermek is - a maga szintjén - odateszi magát !
50899026_2170322389693965_4897913754408189952_o.jpg
Az erdőfoltokkal , nagy belvízlevezető csatornával , tavakkal , legelőkkel ...stb tagolt terület többlábon álló családi gazdálkodást tesz lehetővé .  
 
atmentett-kepek---letoltesek--32-.jpg
 
atmentett-kepek---letoltesek--8-.jpg
Csak néhányat említek az elmúlt évtizedekben itt gyakorlott tevékenységek közül : Haltenyésztés , méhészet , lábas állatok legeltetése extenzíven , gyümölcs , zöldség termesztés , nyaranta táboroztatás . A tűzrevalót kitermeli a két kiserdő . A nap és szél energia , az ivóvíz , öntözővíz ingyen van .
 
- A következő - szintén családi felállásban művelhető - lehetőség az , hogy ezt az egész objektumot különféle szellemi , spirituális , hagyományőrző , művészeti , természetvédelmi , gyógyászati .. stb központként működtetik , esetleg helyenként az előző pontban leírtakkal átfedésben .
                              
tanya--3-1.jpg
 
A felsorolás végére hagytam azt a hasznosítást , amire ez a kúria 1906 - ban eredetileg épült .
Nyaraló , pihenőhely , azoknak , akik ezt megengedhetik maguknak .
Ennek nélkülözhetetlen feltétele , hogy legyen egy gondnok , intéző  ,  ( családostól is akár , egy kisebb épületben ) aki elvégzi a kúria és a közvetlen környezete aktuális teendőit , közben gazdálkodik a javakkal , lehetőséget kap önmaga ellátására is egyúttal  - helyben .  ( Az első évtizedekben az akkor még Villának nevezett birtok intézője , bérese a kúria közelében levő kisebb tanyában lakott családjával . )
 
A kúria honlapját itt találod , részletes leírással , 150 fotóval , műholdképpel :
www.andromeda.eoldal.hu
A Fészbookon is megtalálod a kúria oldalát :
Oázis a Délalföldön - Új Gazdáját keresi
 
És végezetül bocsánat ; " ingatlanturisták " kíméljetek !
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.